Moeder worden in Amsterdam
Kraambureau Kraam & Co

Kraambureau Kraam & Co is een klein kraambureau dat aan de oever van “het Gein” ligt. Het Gein dat ooit mooi beschreven is door de schrijver Nescio.
De lijnen zijn bij Kraam & Co kort. Dat komt, omdat er één directeur (Bernadette Klaphake) is, die tevens manager van het bedrijf is. Daaronder komen meteen de kraamverzorgenden.  Die situatie zorgt ervoor dat wij elkaar allemaal goed kennen en weten wij wat we aan elkaar hebben. Bij overdrachten gaat er door die korte lijnen weinig informatie verloren. Zodat iedereen op de hoogte is van het gezin waar kraamzorg nodig is.
Wij proberen er zoveel mogelijk voor te zorgen dat er één kraamverzorgende in een gezin komt. Dit om rust te creëren in het gezin en de kwaliteit van zorg te waarborgen.
4 á 5 x per jaar worden er bijscholingen gegeven.
6 x per jaar hebben wij kraamteams, dit zijn … en één maal per jaar organiseert Kraam & Co een “Huiskamersymposium”. De laatste was 18 september 2008 en behandelde vanuit diverse hoeken de problematiek van HIV-geïnfecteerde zwangere en kraamvrouwen. Een verloskundige, een verpleegkundige en een maatschappelijk werkster hebben ons onderwijs gegeven over deze problematiek.
Vorig jaar zijn wij HKZ gecertificeerd en dit jaar hebben wij het borstvoedingscertificaat gehaald.

echocentra