Moeder worden in Amsterdam
Borstvoedingspraktijk Osdorp

In Borstvoedingspraktijk Osdorp werkt  lactatiekundige Trudy van der Helm.

Trudy komt voor professionele, persoonlijke begeleiding de eerste weken na de bevalling bij de moeder thuis om haar te helpen met de borstvoeding. Thuis is namelijk de plek waar moeder en baby de eerste weken de meeste tijd doorbrengen en waar haar eigen kussens, stoelen en dergelijke aanwezig zijn. Ook voelt moeder zich hier het prettigst en dat komt de borstvoeding altijd ten goede.
Naast lactatiekundige adviezen houdt Borstvoedingspraktijk Osdorp zich ook bezig met verkoop, verhuur en demonstratie van diverse merken kolfapparaten. Daarbij staat een advies op maat van een lactatiekundige voorop. We maken echt tijd om te kijken welke kolfapparatuur bij moeder en haar situatie het beste past.
Behalve kolfapparatuur zijn in de winkel ook diverse andere borstvoedingsartikelen verkrijgbaar zoals: zoogkompressen, voedingskussens, borstvoedingskleding, koeltassen, folders en boeken. Hierbij moet gezegd worden dat Borstvoedingspraktijk Osdorp altijd op zoek is naar de beste materialen die een leuke en prettige borstvoedingsperiode bevorderen.

Ook wil Borstvoedingspraktijk Osdorp voedende moeders (vanaf  januari 2009)  met elkaar in contact brengen door het organiseren van moederochtenden (elke eerste vrijdagochtend in de maand).

We werken in principe samen met alle gezondheidsinstellingen in Amsterdam samen. En de "Badhoevedorp-Halfweg-Zwanenburg hoek" van de Haarlemmermeer.
Als een moeder begeleid is krijgt zij daarvan een  schriftelijk verslag. Dit verslag wordt ook aan het OKC (consultatiebureau) verstuurd waar moeder op dat moment contact mee heeft. Dit ook om een eenduidig borstvoedingsbeleid te bevorderen.